Programmering som journalistikk

Annonse
Faksimile: NRK Brennpunkts maktbasen.

Universitetet i Bergen satser på fagområdet programmering som journalistikk.

I fremtidens journalistikk blir det kanskje like viktig å beherske programmering som å kunne skrive en story. Programmering som journalistikk er et konsept hvor det gjøres bruk av dataprogrammer til å samle informasjon fra eksterne kilder, og i neste omgang bearbeide og presentere denne informasjonen i en redaksjonell kontekst, skriver Vox Publica.

— Et spennende fenomen og et viktig supplement til den eksisterende journalistikken, sier pressehistoriker og professor i medievitenskap Martin Eide.

Besøk NRK Maktbasen

Les hele artikkelen hos Vox Publica

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!