Flopper e-bøker enda en gang?

Annonse

Diskusjonen om e-bøker er på vei opp igjen. Og Norges første e-bokhandel har nylig blitt lansert, selv om to av de største forlagene ikke ville være med.

Er det en tabbe av forlagsbransjen å stritte i mot?

– Det vi kaller e-bøker nå, altså skjønnlitteratur på leserbrett. Det har det ikke vært noe marked for det. Jeg tror at det vil ta lang tid før volumet av norske e-bøker blir stort. Jeg tror ikke at 10 prosent av den norske befolkningen vil lese bøkene sine på leserbrett om et par år, sier informasjonssjef i Gyldendal Bjarne Buset til ABC Nyheter.

Kindle 2 fra Amazon må nok ta mye av skylda for at debatten om e-bøker har blusset opp igjen, selv om andre igjen mener at heller ikke Kindle 2 vil være for e-bøker hva iPod var for musikk.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Om du skulle være nysgjerrig på å teste e-bøker på din laptop, sjekk ut

  • Microsofts MS Reader, som har fått gode tilbakemeldinger, eller prøv
  • FBReader, lisensiert som åpen kildekode

På Moderna museet har vi kun testet FBReader på PC, men denne ser absolutt ut til å kunne gjøre jobben. Det er viktig at programvaren takler å lese mange typer filer og at det er lett å navigere og bokmerke.

Kom gjerne med kommentarer på ulik programvare for e-bøker i kommentarfeltet under.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!