Digitale bøker låses inne

Annonse

På biblioteket kan man låne bøker og ta med seg. Det er en selvfølge. Det burde vært en selvfølge at man kan ta med seg e-bøkene også.

– Vi har fått et krystallklart signal på at bøker som ikke lenger er opphavsrettslig vernet skal være fritt tilgjengelig. Samtidig har Nasjonalbiblioteket ingen strategi her, sa Eirik Newth til Journalen i april 2009.

Forfatter og blogger Eirik Newth startet Facebook-gruppen ”Slipp bøkene fri”. Nasjonalbiblioteket har omsider gitt tilbakemelding:

– Alt som er falt i det fri vil bli gjort tilgjengelig for alle, sa assisterende nasjonalbibliotekar Roger Josevold til Journalen.

[ad#banner-3]

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!