Dine digitale rettigheter

Annonse

Bibliotekene må forholde seg til digitale medier.

Mens norske mediehus får ros for aktivt å møte en digital mediehverdag får norsk forlagsbransje tilsvarende mye kritikk for å henge etter. Plate- og musikkbransjen har det siste tiåret stått fastkjørt i en digital omveltning. Vil forlagsbransjen gå i de samme fellene?

– E-bøker påtvinges alle ulempene fra papirformatet, sier Thomas Gramstad, leder for Elektronisk Forpost Norge (EFN).

Om digitale biblioteker og forlagenes nye digitale hverdag – en samtale med Thomas Gramstad – er på trykk i Bibliotekforum 05/06.

Bibliotekene står nå midt oppe i en rettighetskamp.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

– Det er helt sentralt at bibliotekene eier bøkene sine. Hvis andre aktører skal kontrollere bibliotekets samlinger, da har vi mistet samfunnets hukommelse, sier Thomas Gramstad i intervjuet.

» Last ned artikkelen her

» Last ned Bibliotekforum 5/6

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!