Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Overvåket

Da vår eldste datter fikk plass i barnehagen på andre siden av hekken var vi overbevist om at jo nærmere hjemmet, jo bedre. Det stemmer ikke. 5 meter er for kort.

Avstand til barnehagen betyr mye for stressede småbarnsforeldre godt skrudd fast i tidsklemma. Min samboer og jeg tenkte at det å ha 5 meter til barnehagen ville løse opp litt i hverdagslogistikken.

Som frilansjournalist jobber jeg mye fra kontoret i kjelleren, men etter at eldstejenta begynte i nabobarnehagen har jeg måttet jobbe i smug. Om hun vet at jeg sitter hjemme og skriver så henger hun halve dagen på gjerdet og roper:

«Pappaaaaa! Når skal jeg hjem?»

Som frilansjournalist uten faste arbeidstider har jeg privilegiet å ofte kunne oppfylle ønske hennes; hente henne tidlig. Jeg har en formening om at enkelte kortere barnehagedager gjør at hun ikke er helt utkjørt når helga kommer. Så jeg forsøker å oppfylle ønsket på dager da artikler og intervjuer ikke fyller dagene opp helt.

Det forekommer dager da jeg forsøker å gjemme meg inne, jeg holder lysene slukket, viser meg ikke i vinduet, går aldri ut for å ta morgenkaffen på trappa, lunsjer inne selv om sola steker sommerlig. Men så ringer det allikevel på døra:

«Du, det er beskjed til deg».

Det er naboen som står på trappa, med beskjed til meg. Den utspekulerte seksåringen har benyttet naboen som budbringer. Hun vil hjem. Og i det jeg lukker opp døra for å sjekke hvem som ringte på dørklokka avslører jeg såklart at huset ikke er tomt i dag.

«Pappaaaaa! Når skal jeg hjem?», ropes det umiddelbart. Jeg er avslørt.

Vel hjemme etter et par timers masing på gjerdet, med «Pappaaaaaa! Når skal jeg hjem?», så begynner hun fort å kjede seg. Alle vennene hennes er jo nå brått på den andre siden. Da tar det gjerne ikke mange minuttene før hun igjen henger på gjerdet. Og mens hun henger der på utsiden spør hun:

«Pappaaaaa! Kan jeg få klatre tilbake igjen?»

Gresset er grønnere på den andre siden av barnehagegjerdet, uansett hvilken side hun henger på. Og uansett så henger hun der på gjerdet. Jeg vet ihvertfall hvor jeg finner henne: 5 meter hjemmefra.

» Dette kåseriet trykkes i årets andre utgave av Magasinet 0-6.

Forrige artikkel
Neste artikkel

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT