Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Politisk film, del III – Storbritannia

this_is_england_film_posterI serien politisk film du bør få med deg har vi nå kommet til Storbritannia. Her følger tre filmer jeg har sett i det siste, med historie fra England og Nord-Irland på 70- og 80-tallet.

Pass også på å få med deg del 1 og del 2 av denne bloggserien om politisk film.

Bloody Sunday

Historien om massakren i Derry i Nord-Irland i 1972, da britiske fallskjermsoldater skjøt og drepte 13 ubevæpnede demonstranter.

http://youtu.be/6sssXPYcXZc

Filmen er tilgjengelig på Netflix.

This is England

Historien om en gjeng unge engelske skinheads som vokser opp under Thatchers England på 80-tallet. Skinheadpønkere uten større ønsker enn å leve livet. 12-åringen Shaun trekkes inn i gjengen. En dag kommer en gammel kjenning på besøk og har med seg holdninger ikke alle i gjengen setter like stor pris på.

Filmen er tilgjengelig på Netflix.

The Iron Lady – Jernkvinnen

Hvordan kom Margaret Thatcher til makten? Hvordan utviklet England seg under Thatcher-regimet på 80-tallet. Falklandskrigen, krigen mot fagforeningene, konflikter som preget England mot slutten av den kalde krigen. Filmen gir et innblikk i Thatchers Storbritannia.

Jeg er litt ambivalent til skuespilleren Meryl Streep, men det var spennende å se historien om jernkvinnen, hennes skjebne med Alzheimer, og et innblikk den samtiden som preget Storbritannia.

LES OGSÅ

2 KOMMENTARER

Kommentarer er stengt.

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT