Demokratisk problem – eller gode?

Norge har færre journalister enn både Danmark, Sverige og Finland, dette skriver Klassekampen i dag. Samtidig vet vi at kommunikasjonsbransjen er i sterk vekst. Hva skjer da med ytringsfriheten og demokratiet, når ytringene stadig oftere flyttes fra redaksjonene og over til kommunikasjonsbyråene?

LES OGSÅ

2 KOMMENTARER

  1. Jeg håper virkelig at vi fortsatt kommer til å ha en sterk, uavhengig og kritisk presse i Norge. Det er svært viktig for ytringsfriheten og for demokratiet. Men dette er et ansvar mediehusene må ta. At antall medlemmer i Kommunikasjonsforeningen nå er nær halvparten av antall medlemmer i Norsk Journalistlag har ingen direkte sammenheng. Veksten i antall kommunikasjonsansatte skyldes en samfunnsutvikling hvor det er et krav om mer tilgjengelighet og åpenhet. Som jeg skriver i innlegget over, gjør de også en legitim jobb.

  2. Takk for svar!
    Til daglig jobber jeg som webredaktør i en organisasjon, og er derfor også selv en kommunikasjonsansatt. Allikevel anerkjenner jeg det samfunnsproblemet at det investeres for lite penger i god journalistikk, og redaksjoner over hele landet både slankes og slaktes.
    Kommunkasjonsansatte og journalister sitter på hver sin side av informasjonsstrømmen, og yrkesgruppene har gjensidig nytte av hverandre.
    Hva om Kommunikasjonsforeningen gikk ut med en uttalelse om fortsatt (økt?) pressestøtte – og samtidig en støtte til økt satsing på en uavhengig presse? Det ville gitt dere økt troverdighet. Å bare oppholde seg i skyttergraven for å forsvare den utskjelte kommunikasjonsrådgiveren gavner nok verken dere eller journalistene.

Kommentarer er stengt.

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
873FølgereFølg

SISTE NYTT