Google fortsetter med å bruke forsida til politiske markeringer – og til å markere viktige internasjonale dager og hendelser. I dag er det Nelson Mandelas fødselsdag. Han ble født 18. juli 1918.

Mandela Doodle

Googles politiske budskap er ikke kontroversielt, men det er tydelig:

Nelson Doodle 2Jeg har tidligere på denne bloggen fremhevet Googles Doodle under Sotsji-OL,med tydelig kritikk mot Russlands holdninger mot homofile, og hvor Google tydelig viser at de ønsker å være med å spre et budskap og politiske holdninger.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

NRK Beta har skrevet om Google Doodles her, selv om NRK Beta mer fokuserer på hvor lekne Google er, uten å gå inn i betydningen av hvor viktig det er at verdens største søkemotor faktisk går med slike budskaper.

Nå skal det sies at politiske Google Doodles er i mindretall, det er de lekne og morsomme variantene som dominerer. Men at også Google ser på seg selv som en mediekanal med gjennomslagskraft, og med tydelig politisk påvirkningskraft, er mediepolitisk interessant.

 

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!