Nelson Mandela Google Doodle

Annonse

Google fortsetter med å bruke forsida til politiske markeringer – og til å markere viktige internasjonale dager og hendelser. I dag er det Nelson Mandelas fødselsdag. Han ble født 18. juli 1918.

Mandela Doodle

Googles politiske budskap er ikke kontroversielt, men det er tydelig:

Nelson Doodle 2Jeg har tidligere på denne bloggen fremhevet Googles Doodle under Sotsji-OL,med tydelig kritikk mot Russlands holdninger mot homofile, og hvor Google tydelig viser at de ønsker å være med å spre et budskap og politiske holdninger.

NRK Beta har skrevet om Google Doodles her, selv om NRK Beta mer fokuserer på hvor lekne Google er, uten å gå inn i betydningen av hvor viktig det er at verdens største søkemotor faktisk går med slike budskaper.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Nå skal det sies at politiske Google Doodles er i mindretall, det er de lekne og morsomme variantene som dominerer. Men at også Google ser på seg selv som en mediekanal med gjennomslagskraft, og med tydelig politisk påvirkningskraft, er mediepolitisk interessant.

 

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!