Det startet i Afrika, nå sprer disse Instagram-kontoene seg verden over

Annonse

Everyday Life-serien på Instagram har blitt virkelig morsom å følge: Starten var to fotografer som ville dokumentere sine møter med folk rundt om i Afrika:

Det var fotografene Peter DiCampo og Austin Merrill som først startet opp fotoprosjektet Everyday Africa på Tumblr, og deretter Instagram-kontoen @everydayafrica. Fotoprosjektet dokumenterer hverdagslivet i ulike deler av Afrika.

Annonse

Nå har det kommet til egne kontoer fra ulike verdensdeler, land og byer. Initiativet fra de opprinnelige fotografene har spredd seg på Instagram og DiCampo og Merrill har neppe lenger kontroll –  men det var kanskje også hensikten med prosjektet?EveryDayMiddleEast

For nå har prosjektet virkelig spredd seg verden over! Jeg teller 15 ulike kontoer så langt. Min liste finner du nederst her.

EveryDay er et fotoprosjekt og ikke et politisk prosjekt. Hensikten er å vise fram hverdagsliv og ikke bildene er generelt lite politisk agiterende. Nå har det også dukket opp en Everyday-konto fra Nord-Korea, som gjennom Instagram viser glimt fra dette lukkede landet.

Felles for alle kontoene er at det er lokale fotografer og fotojournalister som driver dem og som sender inn bidrag til den lokale @everyday-kontoen på Instagram. Og kontobeskrivelsene er gjerne som denne:

Everyday Iran is a mobile photographic project inspired by @everydayafrica. The account features photos taken in Iran.

Andre EveryDay-kontoer? Legg dem inn i kommentarfeltet nedenfor.

Her følger en liste over EveryDay-kontoene som har dukket opp på Instagram så langt:

 1. @everydayDPRK
 2. @everydayasia
 3. @everydayiran
 4. @everydayafg
 5. @everydayiraq
 6. @everydaysaudi
 7. @everydayegypt
 8. @everydaycairo
 9. @everydaymiddleeast
 10. @everydayafrica
 11. @everydaysomalia
 12. @everydayusa
 13. @everydayjamaica
 14. @everydaylatinamerica
 15. @everydayeasterneurope

 

Annonse