Fikk du med deg disse sakene fra nyhetsuka?

Foto: Flickr / CC BY-NC-ND 2.0 / Arild Storaas
Annonse

Her er utvalgte utenriksklipp fra norske medier i uka som gikk. Men først – de siste sakene fra Teknopol.blog:

Her er utenriksklippene jeg synes du bør få med deg, fra uka som gikk:

27. januar

Polske nynazister iført SS-uniformer feiret Hitler med svastika-kake, skriver NRK.

25. januar

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Ifølge bistandsorganisasjonen Plans rapport om likestilling, ser det ut til at ingen land i verden kommer til å nå FNs bærekraftsmål om likestilling innen 2030, skriver Dagbladet.

24. januar

Kvinners jobbdeltakelse bidrar i betydelig grad til økonomisk vekst. Utover det rent politiske handler mye av dagens ordskifte om behovet for mer omfattende sosiale endringer, skriver statsminister Erna Solberg og IMF-direktør Christine Lagarde fra Verdens økonomiske forum.

Fem migrasjonstrender å se opp for i 2018: Her er fem nøkkelspørsmål om migrasjonspolitikk – svarene på dem vil avgjøre hvordan 2018 virkelig vil bli for noen av verdens mest sårbare mennesker.

Jemen er ifølge Unicef det verste stedet å være barn akkurat nå. Se NRKs video hvor Hege Moe Eriksen forklarer.

22. januar

Oxfam: De superrike tjener mer, de fattigste sakker etter. Les mer hos Bistandsaktuelt.

19. januar

EUs største bragd er demokratiseringen av Øst-Europa, skriver Sylo Taraku i Morgenbladet.


Husk også: Følg nyhetskalenderen

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!