Emil André Erstad. Foto: Den norske Helsingforskomité

Emil André Erstad er ansatt som ny kommunikasjonssjef i Den norske Helsingforskomité. Han kommer fra stillingen som tidligere Krf-leders Knut Arild Hareides rådgiver.

– I en tid hvor populismen er på fremmarsj i mange land og hvor grunnleggende institusjoner som demokrati og menneskerettigheter utfordres, kan jeg ikke tenke meg noe viktigere og mer inspirerende enn å jobbe med å forsvare menneskerettighetene sammen med de som står i frontlinjen, sier den nye kommunikasjonssjefen i en uttalelse på nettsidene til Den norske Helsingforskomité.

Krf’eren Erstad befinner seg politisk på partiets venstrefløy, og var på Hareides og mindretallets side under høstens fløykamp i Kristelig folkeparti. Erstad kommer rett fra Stortinget og som rådgiver for KrF-leder Knut Arild Hareide. Han har tidligere vært Internasjonal rådgiver i Tankesmien Agenda og leder for KrFU.

– Vi gleder oss veldig, og har store forventninger til Erstad som ny kommunikasjonssjef. Han har en spennende bakgrunn og vi håper at han kan være med på å løfte det viktige arbeidet vi gjør med menneskerettigheter i Norge og utland, sier Bjørn Engesland, generalsekretær i Den norske Helsingforskomité.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars
Erstad er opprinnelig fra Radøy i Hordaland. Han er forfatter av boken «Farvel, Syria. Om eit folk på flukt» og har også vært spaltist i Vårt Land.
Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)