Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Hvorfor trenger vi mer åpenhet fra bankene?

GJELDSBREVET

PODKAST: Land havner i gjeldskriser igjen og igjen, og en av grunnene er at det ofte er lite åpenhet rundt lånene som blir gitt. 
Tegnestripe bred[1]

Bankene har kommet med tiltak som skal sikre mer åpenhet, men det er noen punkter som lugger litt: Når lån kan tas opp og gis helt i skjul, er det vanskelig å kreve ansvarlighet fra styresmakter og banker. Befolkningens mangel på innsyn i statens låneopptak kan bli et demokratisk problem, og kan skjule korrupsjon og andre ulovlige finansstrømmer. Vil bankenes eget tiltak for åpenhet bidra til å løse problemet?

Vi prøver å finne svar, sammen med daglig leder i SLUG, Henrik Hvaal, seniorrådgiver i Transparency International, Gro Skaaren-Fystro og sjefsøkonom i Eikagruppen Jan Andreassen.
 
Hør podkasten Gjeldsbrevet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/722651446″ params=»color=ff5500″ width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Podkasten Gjeldsbrevet er produsert av SLUG – Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk. SLUG jobber for rettferdig internasjonal finanspolitikk, ansvarlig utlån og låneopptak og gode løsninger på gjeldskriser. Gjeldsbrevet er produsert av Von kommunikasjon med støtte fra Norad.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT