Til tross for bare fem bekreftede tilfeller av koronavirus i Nepal, har landet valgt å sette mange samfunnsfunksjoner på pause. Det får katastrofale konsekvenser for den fattige befolkningen.

Lokalbefolkningen i Dang i Nepal får opplæring i smittevern. Foto: Utviklingsfondet

Blant annet er det kun tillat å forlate hjemmet for å handle mat eller medisinsk sammenheng, og reglene håndheves strengt, opplyser Utviklingsfondet i en pressemelding.

De fleste markedene er nå derfor stengt og mange bønder sliter med å selge varene sine. Dette har ført til at mange gårdsarbeidere har mistet jobben og nå står uten inntekt. Det er forventet at forbudet mot å forlate hjemmet for andre grunner vil vare til 7. april.

Krisen rammer de fattigste hardest

Hjelpearbeidet må nå fram til de fattigste, uten å samtidig spre smitte, sier leder for Utviklingsfondet Jan Thomas Odegard.
Foto: Utviklingsfondet

– Mange av dagarbeiderne kommer til å sulte i hjel dersom myndighetene fortsetter denne stengningen. Det må komme en plan for å skaffe mat til fattige familier, sier Utviklingsfondets representant i Nepal Yogi Kaystha.

Internasjonale hjelpetiltak er imidlertid i ferd med å utarbeides, et arbeid som Norge også bidrar med.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

– Norske myndigheter har tilrettelagt for at norske organisasjoner kan bidra mer i arbeidet med koronakrisen i utviklingsland. Nå må det internasjonale samfunnet løse hvordan hjelpeorganisasjonene kan nå fram til utsatte grupper samtidig som hele samfunn stenges ned, uten å samtidig spre smitte, sier leder for Utviklingsfondet Jan Thomas Odegard.

– Også denne krisen rammer de fattigste hardest, legger han til.

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!

1 kommentar

Comments are closed.