Sulter i hjel over koronatiltak i Nepal: Kun nødvendige samfunnsfunksjoner holdes i gang

Til tross for bare fem smittetilfeller, har Nepal igangsatt strenge smittetiltak. Krisen rammer de fattigste hardest, sier leder i Utviklingsfondet Jan Thomas Odegard.
Annonse

Til tross for bare fem bekreftede tilfeller av koronavirus i Nepal, har landet valgt å sette mange samfunnsfunksjoner på pause. Det får katastrofale konsekvenser for den fattige befolkningen.

Lokalbefolkningen i Dang i Nepal får opplæring i smittevern. Foto: Utviklingsfondet

Blant annet er det kun tillat å forlate hjemmet for å handle mat eller medisinsk sammenheng, og reglene håndheves strengt, opplyser Utviklingsfondet i en pressemelding.

De fleste markedene er nå derfor stengt og mange bønder sliter med å selge varene sine. Dette har ført til at mange gårdsarbeidere har mistet jobben og nå står uten inntekt. Det er forventet at forbudet mot å forlate hjemmet for andre grunner vil vare til 7. april.

Krisen rammer de fattigste hardest

Hjelpearbeidet må nå fram til de fattigste, uten å samtidig spre smitte, sier leder for Utviklingsfondet Jan Thomas Odegard.
Foto: Utviklingsfondet

– Mange av dagarbeiderne kommer til å sulte i hjel dersom myndighetene fortsetter denne stengningen. Det må komme en plan for å skaffe mat til fattige familier, sier Utviklingsfondets representant i Nepal Yogi Kaystha.

Internasjonale hjelpetiltak er imidlertid i ferd med å utarbeides, et arbeid som Norge også bidrar med.

– Norske myndigheter har tilrettelagt for at norske organisasjoner kan bidra mer i arbeidet med koronakrisen i utviklingsland. Nå må det internasjonale samfunnet løse hvordan hjelpeorganisasjonene kan nå fram til utsatte grupper samtidig som hele samfunn stenges ned, uten å samtidig spre smitte, sier leder for Utviklingsfondet Jan Thomas Odegard.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

– Også denne krisen rammer de fattigste hardest, legger han til.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar