Sulter i hjel over koronatiltak i Nepal: Kun nødvendige samfunnsfunksjoner holdes i gang

Annonse

Til tross for bare fem bekreftede tilfeller av koronavirus i Nepal, har landet valgt å sette mange samfunnsfunksjoner på pause. Det får katastrofale konsekvenser for den fattige befolkningen.

Lokalbefolkningen i Dang i Nepal får opplæring i smittevern. Foto: Utviklingsfondet

Blant annet er det kun tillat å forlate hjemmet for å handle mat eller medisinsk sammenheng, og reglene håndheves strengt, opplyser Utviklingsfondet i en pressemelding.

De fleste markedene er nå derfor stengt og mange bønder sliter med å selge varene sine. Dette har ført til at mange gårdsarbeidere har mistet jobben og nå står uten inntekt. Det er forventet at forbudet mot å forlate hjemmet for andre grunner vil vare til 7. april.

Krisen rammer de fattigste hardest

Hjelpearbeidet må nå fram til de fattigste, uten å samtidig spre smitte, sier leder for Utviklingsfondet Jan Thomas Odegard.
Foto: Utviklingsfondet

– Mange av dagarbeiderne kommer til å sulte i hjel dersom myndighetene fortsetter denne stengningen. Det må komme en plan for å skaffe mat til fattige familier, sier Utviklingsfondets representant i Nepal Yogi Kaystha.

Internasjonale hjelpetiltak er imidlertid i ferd med å utarbeides, et arbeid som Norge også bidrar med.

– Norske myndigheter har tilrettelagt for at norske organisasjoner kan bidra mer i arbeidet med koronakrisen i utviklingsland. Nå må det internasjonale samfunnet løse hvordan hjelpeorganisasjonene kan nå fram til utsatte grupper samtidig som hele samfunn stenges ned, uten å samtidig spre smitte, sier leder for Utviklingsfondet Jan Thomas Odegard.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

– Også denne krisen rammer de fattigste hardest, legger han til.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her