Sulter i hjel over koronatiltak i Nepal: Kun nødvendige samfunnsfunksjoner holdes i gang

Annonse

Til tross for bare fem bekreftede tilfeller av koronavirus i Nepal, har landet valgt å sette mange samfunnsfunksjoner på pause. Det får katastrofale konsekvenser for den fattige befolkningen.

Lokalbefolkningen i Dang i Nepal får opplæring i smittevern. Foto: Utviklingsfondet

Blant annet er det kun tillat å forlate hjemmet for å handle mat eller medisinsk sammenheng, og reglene håndheves strengt, opplyser Utviklingsfondet i en pressemelding.

De fleste markedene er nå derfor stengt og mange bønder sliter med å selge varene sine. Dette har ført til at mange gårdsarbeidere har mistet jobben og nå står uten inntekt. Det er forventet at forbudet mot å forlate hjemmet for andre grunner vil vare til 7. april.

Krisen rammer de fattigste hardest

Hjelpearbeidet må nå fram til de fattigste, uten å samtidig spre smitte, sier leder for Utviklingsfondet Jan Thomas Odegard.
Foto: Utviklingsfondet

– Mange av dagarbeiderne kommer til å sulte i hjel dersom myndighetene fortsetter denne stengningen. Det må komme en plan for å skaffe mat til fattige familier, sier Utviklingsfondets representant i Nepal Yogi Kaystha.

Annonse

Internasjonale hjelpetiltak er imidlertid i ferd med å utarbeides, et arbeid som Norge også bidrar med.

– Norske myndigheter har tilrettelagt for at norske organisasjoner kan bidra mer i arbeidet med koronakrisen i utviklingsland. Nå må det internasjonale samfunnet løse hvordan hjelpeorganisasjonene kan nå fram til utsatte grupper samtidig som hele samfunn stenges ned, uten å samtidig spre smitte, sier leder for Utviklingsfondet Jan Thomas Odegard.

– Også denne krisen rammer de fattigste hardest, legger han til.

Annonse

1 kommentar

Legg igjen en kommentar