Koronaviruset har nådd slummen i India: Dharavi satt i karantene

Dharavi slummen i Mumbai er blant annet kjent fra filmen Slumdog Millionaire. Nå er deler avsperret og satt i karantene etter to koronadødsfall og et smittetilfelle. Bilde: Mark Hillary (CC Creative Commons)
Annonse

Politiet har stengt av deler av Dharavi slummen i Mumbai, et av verdens største slumområder og hjemmet til rundt en million mennesker, etter to koronadødsfall og et bekreftet smittetilfelle.

Koronaviruset har så langt herjet mest med relativt rike land i Asia, Europa og Nord-Amerika. Men frykten er stor for at smitte i fattige land og områder i Afrika og Asia vil være katastrofalt. Mangel på såpe og vann, tette boforhold og overbelastede og underfinansierte sykehus gjør det sannsynlig at smitten kan spre seg raskt, samtidig som syke ikke kan få nødvendig behandling.

Fredag ble store områder i Dharavi slummen i Mumbai stengt etter at to menn med påvist koronavirus døde tidligere denne uken. Den ene mannen bodde i slummen, mens den andre jobbet der. En tredje mann, som også jobbet i Dharavi, har fått påvist koronavirus og mottar behandling på sykehus, melder nyhetsbyrået AFP.

Ingen slipper inn eller ut

– Vi har stengt av området så ingen kan komme ut eller inn, og vi håndhever at folk må holde avstand til hverandre, fortalte talsmann i Mumbais lokale myndigheter til AFP.

Frykten er stor for at et virusutbrudd i slummen kan føre til enorme lidelser og massedød. Men strenge karanteneregler og begrensninger på muligheten til å bevege seg og reise kan også være katastrofale for fattige og sårbare økonomier.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Blant annet har koronarestriksjoner ført til at folk i Nepal dør av sult, som følge av at de ikke får jobbe, opplyste Utviklingsfondet tidligere denne uken i en pressemelding

– Også denne krisen rammer de fattigste hardest, understreket leder for Utviklingsfondet Jan Thomas Odegard.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her