Håp og mistillit i Ukraina: Pandemien tiltar ved Europas østre grense

Da pandemien hadde drevet Italia og Spania til randen av kollaps, hadde Ukraina under hundre bekreftede koronatilfeller. Men smittekurven er nå i ferd med å bli en økonomisk krise.

– Tidligere var det mest hjemløse og eldre som gjorde nytte av tjenestene våre. Nå kommer det også unge mennesker, mange av dem. Det er hjerteskjærende, sier Rostyslav Kosyura. Ukrainere sliter som følge av koronatiltakene landet innførte for å begrense spredningen av koronasmitte. Kosyura driver Ukrainas første matbank, og deler ut mat som holder på å gå ut på dato til dem som trenger hjelp. Foto: Anna Romandash
Annonse
(LVIV) Takket være de få smittetilfellene og en effektiv nedstenging, unnslapp Europas tredje største land rampelyset. Ukrainske myndigheter handlet før kristen traff. Landet stengte grensene i midten av mars, all luftfart ble forbudt og strenge karantenekrav ble innført. Restriksjonene virket. I flere måneder holdt Ukrainas smittekurve seg flat. Men mens helsekrisen var avverget, begynte en […]
Kjære leser - for tilgang til denne artikkelen må du logge inn. Velg blant Abonnement eller Årsabonnement. Allerede abonnent? log in
Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her