Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Katastrofalt branninferno i California: «Slik ser en klimakrise ut»

Kanskje er ikke toppen nådd, siden september og oktober historisk sett er de verste brannmånedene.

Skogbrannene i California er verre enn noengang. Hittil i år er over 8 millioner mål brent ned, og alvorligere tilstander kan være i vente.

– Dette tar på nervene, fordi det er historisk sett september og oktober som er de verste månedene for branner, uttalte nylig Lynne Tolmachoff til nyhetsbyrået AP. Hun er talsperson for Cal Fire, delstatens myndighetsorgan for skog- og brannvern.

Til nå i år er mer enn 2 millioner acres brent ned i California, ifølge myndighetene. Det tilsvarer over 8 millioner mål.

Varmerekord på nesten 50 grader

25 store branner pågår nå, og over 14 000 brannfolk kjemper mot flammene. Minst åtte personer er omkommet, og over 3 300 bygninger har gått tapt, ifølge Common Dreams.

Avisen Los Angeles Times melder at mange av brannene, i alle fall i Nord-California, har startet etter lynnedslag. Det har vært ekstreme temperaturer i California den siste tiden, med blant annet rekordmålingen på 49,4 grader sist helg. Det skjedde i Woodland Hills, et sted nordvest for LA.

Heten tok livet av en turgåer i Malibu Creek State Park lørdag. Hun hadde gått tur i flere timer, da hjertet stanset.

– Dette er en framtid ingen bør akseptere

Klimaaktivist Bill McKibben skriver på Twitter om brannene i California:

– Slik ser en klimakrise ut.

Også Jason Hickel, britisk antropolog og skribent i blant annet The Guardian, kommenterer brannene i California:

«Se på infernoet som raser gjennom California akkurat nå, og spør deg selv: Hvis dette skjer med 1 grads oppvarming, hvordan vil det se ut med 1,5 grader? 2 grader? Dette er en framtid som ingen bør akseptere.»

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT