Dag Nylander. Foto: NOREF

— Styret er stolte av å kunne presentere Dag Nylander som ny direktør i NOREF. Dag er høyt respektert både i Norge og internasjonalt for sitt arbeid for fred og forsoning over flere tiår. Et enstemmig styre er derfor overbevist om at Dag er den rette til å lede NOREF og skape gode resultater sammen med kompetente og engasjerte medarbeidere, sier Bård Glad Pedersen, styreleder i NOREF i en uttalelse.

Nylander har over 20 år i diplomatiet bak seg, og kommer nå fra stillingen som avdelingsdirektør og leder for seksjon for fred og forsoning i Utenriksdepartementet. Han har jobbet som norsk spesialutsending til Colombia, og ledet i perioden 2010-2016 tilretteleggingsarbeidet for fredsprosessen mellom den colombianske regjeringen og FARC-geriljaen. Tidligere har han også ledet den norske ambassaden i Bogotá.

I 2017 ble Nylander utnevnt til FNs generalsekretærs utsending for grensekonflikten mellom Venezuela og Guyana, og fra 2018 har han ledet for seksjon for fred og forsoning i UD.

— Det er med stor glede jeg har takket ja til å lede NOREF de neste fire årene. NOREF er blant verdens fremste fagmiljøer innenfor fredsmekling, og jeg ser frem til å bidra til organisasjonens videre utvikling sammen med styret og svært dyktige kollegaer, sier Dag Nylander.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Nylander overtar stillingen etter Henrik Thune. Nylander tiltrer ved NOREF 2. november 2020.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)