Rasmus Hansson. Foto: Miljøpartiet de grønne (MDG)

MDGs Rasmus Hansson ga i september beskjed til nominasjonskomiteen i Oslo MDG om at han var klar for 2. plassen på lista til stortingsvalget i 2021. Nå trekker han utspillet tilbake.

Før helgen skrev han på sin Facebook-side at «jeg har trukket meg fra nominasjonsprosessen i Oslo. Beklager overfor dere som har støttet og heiet.»

Han skrev videre at han kanskje hadde misoppfattet situasjonen og trodde «partiet kalte», skriver Aftenposten.

Bakgrunnen er at Hulda Holtvedt også ønsker seg 2. plassen på Oslo-lista, og Hansson vil at hun får et enstemmig mandat. Hansson ønsker Holtvedt lykke til.

Rasmus Hansson satt som enerepresentant for MDG på Stortinget i perioden 2013-2017, og har hatt rollen som nasjonal talsperson for partiet.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

I de siste årene har han vært daglig leder i Handelens Miljøfond.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)