Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

UDs globale reiseråd forlenges til 1. mars

Det globale reiserådet forlenges fra 15. januar til 1. mars.

Smittesituasjonen globalt, usikkerhet rundt utvikling av pandemien, kapasitet i de ulike lands helsevesen og andre lands reiserestriksjoner er faktorer som vurderes. I tillegg veier regjeringens prioritering av å begrense smitte fra utlandet tungt.

— Selv om vi har forholdt oss til pandemien i snart ett år, er vi fortsatt langt unna en normalsituasjon og smittesituasjonen endrer seg raskt. Derfor velger vi å videreføre det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

— Vi fortsetter å gjøre unntak for land i EØS/Schengen-området som har tilstrekkelig lav smittespredning. Det må forventes å kunne være reiserestriksjoner også når påsken kommer, og folk bør ikke nå planlegge for utenlandsreiser i påsken, sier Søreide.

Per i dag er det kun noen få områder i Finland det er gjort unntak for. I EØS/Schengen-området fraråder Utenriksdepartementet reiser som ikke er strengt nødvendige til Andorra, Belgia, Bulgaria, Estland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Romania, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten, Østerrike og regioner og områder i Danmark og Finland. Vurdering av unntak fra reiserådet for land med tilstrekkelig lav smittespredning i EØS/Schengen-området vil fortsatt gjøres ukentlig.

Se også FHIs liste.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT