Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Regjeringen lanserer app for reiseråd

«Reiseklar» er Utenriksdepartementets app for reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering.

– Appen Reiseklar gir norske borgere på reise lett tilgang til reiseinformasjon, reiseråd og ikke minst reiseregistrering. Hensikten med Reiseklar er at nyttig og etterspurt informasjon skal bli enda lettere tilgjengelig for de som planlegger eller er på reise i utlandet, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

Siden mars i fjor har Utenriksdepartementet frarådet reiser til utlandet. I juni i år ble det besluttet å oppheve det globale reiserådet trinnvis, og fra juli ble reiserådet opphevet for EØS/Schengen/UK samt enkelte land og områder på EUs tredjelandsliste.

Nordmenn har det siste halvannet året måttet planlegge for å ta både påske- og sommerferier innenlands. Fra og med 1. oktober oppheves også det pandemirelaterte globale reiserådet for resten av verden, og UD går tilbake til å utstede reiseråd for enkeltland ved behov.

– Vi er fortsatt ikke i en normalsituasjon, men vi er på vei dit. Flere har begynt å reise mer. I en del land vil det fortsatt være vanskelig å være på reise og regler og restriksjoner kan endre seg raskt. Det er mange detaljer og mye informasjon for reisende å sette seg inn i, og vårt mål er at norske borgere på reise skal kunne ta så opplyste valg om egen sikkerhet som mulig, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

I appen «Reiseklar» skal norske borgere på reise kunne registrere seg for å motta informasjon fra norske myndigheter i en krisesituasjon, som reiseinformasjon, reiseråd og registrering. Appen kan lastes ned fra Google Play og App Store.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT