Torstein Bae blir Flyktninghjelpens prosjektleder for formidling

Den profilerte sjakkeksperten har ledet Flyktninghjelpens arbeid med internrevisjon siden 2021. Nå blir han prosjektleder for formidling i samme organisasjon.

- Annonse -

Den profilerte sjakk-kommentatoren Torstein Bae er egentlig utdannet jurist. Det var i 2021 han først gikk fra jobben som partner advokatfirmaene Legalis og Alt Legalt – og til Flyktninghjelpen. I mars 2021 startet han i en rolle som leder av Flyktninghjelpens team for internrevisjon, hvor jobben har vært å kvalitetssikre organisasjonens nødhjelpsarbeid.

Den erfarne sjakkformidleren går nå over til en stilling hvor han skal formidle verdens fluktkriser til den norske befolkningen:

— Etter to år som internrevisor går jeg over i en mer utadrettet rolle. Ser frem til å formidle situasjonen for folk på flukt og vårt arbeid, og til å jobbe med folk og bedrifter som står sammen med oss, skriver Torstein Bae på sin Facebook-side.

— Flyktninghjelpen startet som Europahjelpen etter krigen og er nå 16 000 hjelpearbeidere i 41 land. Nordmenn har grunn til å være stolte av å ha et slik humanitært fyrtårn i verden, med fenomenalt dyktige ansatte fra alle deler av kloden, sier han videre.

Generalsekretæren i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, viser i Aftenposten til Baes store engasjement for flyktninger og hans formidlingsevne.

— Klarer Torstein å skape den samme entusiasmen for flyktningsaken som han har skapt for sjakken, er vi langt på vei, sier Egeland.

- Annonse -

Flyktninghjelpen er en av Norges største humanitære organisasjoner og har 15.000 hjelpearbeidere over hele verden.

— Det er et privilegium å få jobbe med noe jeg interesserer meg for. Det er absolutt en mulighet jeg setter stor pris på og det er ikke noe annet jeg kunne tenke meg å bruke mine krefter på, sa Bae til VG i 2021.

Til Aftenposten sier Torstein Bae at han vil fortsette med sjakk-kommentering på NRK.

- Annonse -
Exit mobile version