Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Flyktninghjelpen: Kvinner og barn i Sudan flykter milevis til fots

Tusenvis fortsetter å flykte ut av Sudans hovedstad Khartoum og ut av landet. Flyktninghjelpen sier de er svært bekymret for situasjonen til sivilbefolkningen.

– Det er mangel på mat og vann, og prisene har skutt i været. Basisvarer slik som flaskevann, selges nå til dobbel pris. Drivstoff er blitt så dyrt at de færreste har råd til å kjøpe det. Mange har måttet forlate bilene sine og fortsette til fots, skriver Flyktninghjelpen i en pressemelding.

Organisasjonens ansatte har vært i kontakt med mennesker som flyktet fra Khartoum til Wad Madani, som ligger sør for hovedstaden.

– Disse familiene, inkludert et høyt antall kvinner og barn, hadde gått rundt 160 kilometer i trykkende hete for å komme seg vekk fra kampene og kryssilden.

Sudan er rammet av en borgerkrig mellom den mektige RSF-militsen og den sudanske hæren. En tre dager lang våpenhvile mellom de stridene partene utløper etter planen ved midnatt torsdag.

– Våre kollegaer og deres familier er også blant dem som er rammet av denne katastrofen, og vi har på grunn av sikkerhetssituasjonen foreløpig ikke kunnet nå ut med den nødhjelpen som sårt trengs. Vi ber partene og det internasjonale samfunnet sikre at vi får trygg tilgang til å nå ut med hjelp.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT