COP28-sjefen anklages for grønnvasking på Wikipedia, har fjernet kritikk og skrevet inn rosende omtale

Ansatte av sultan al-Jaber, skal ha redigert Wikipedia-sider, hvor de har fjernet kritikk og lagt inn innhold fremhever hans rolle som administrerende direktør i Abu Dhabi National Oil Company. Det er The Guardian som melder dette.

Oljesjef Sultan Ahmed al-Jaber var i fjor leder for De forente arabiske emiraters delegasjon til klimatoppmøtet i Egypt. I år skal han lede toppmøtet i hjemlandet. Utnevnelsen har ført til sterk kritikk fra klimaaktivister verden over. Dette bildet er av al Jaber under et GPCA-forum (Global Chemical and Petrochemical Forum). Foto: Skjermdump YouTube, GPCA Forum

COP28-presidenten anklages nå får å forsøke å «grønnvaske» sitt image etter at det ble kjent at ansatte i hans team har redigert Wikipedia-sider, med innhold fremhever hans rolle som administrerende direktør i ADNOC. – Oljeselskaper og deres direktører tar grønnvasking til et helt nytt nivå, de tar kontroll over globale klimakonferanser og får deretter sine egne ansatte til å børste vekk kritikken av deres åpenbare hykleri på Wikipedia, sier britisk parlamentsmedlem.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Exit mobile version