Libysk kystvakt skyter på norskflagget redningsskip

SE VIDEO: Libysk kystvakt avfyrer skudd mot redningsbåt som drives av SOS Mediterranee og IFRC. Ingen ble skadd, men kystvakten forsøker med våpen å nekte redningsarbeidere å hjelpe mennesker i havsnød.

Ocean Viking reddet 46 personer fra en glassfiberbåt i nød, som ble oppdaget av Sea Bird i internasjonalt farvann utenfor Libya. Fire enslige kvinner, en 4-årig jente som reiser med faren og ca. 10 enslige mindreårige er blant de overlevende som ble tatt hånd om av SOS Mediterranée og Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger (IFRC). Foto: Claire Juchat / SOS MEDITERRANEE

På en video organisasjonen SOS Mediterranee, som drifter redningsskipet Ocean Viking, har lagt ut på twitter kan man tydelig se hvordan libysk kystvakt skyter i vannet rundt redningsbåtene. SOS Mediterranee skriver at skuddene havnet under hundre meter fra dem mens ribbene forsøkte å komme seg til hovedskipet. Blant de reddede var en kvinne og fire enslige mindreårige.

Både mannskap og menneskene som ble reddet kom seg trygt om bord i Ocean Viking, men flere er i sjokk og noen pådro seg skader etter den harde medfarten. Les hele saken i Transit Magasin.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Exit mobile version