Rapport: Åpner for økt pengebruk til klima og bistand – og bryte handlingsregelen

Ny rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse utfordrer handlingsregelen når det gjelder bistand og klimafinansiering: - Bruk av penger i utlandet påvirker ikke inflasjonen her hjemme, så økt oljepengebruk til humanitær hjelp og klimafinansiering er et godt innspill, sier SVs utenrikspolitiske talsperson.

RAPPORTLANSERING: Redd Barna og Flyktninghjelpen lanserte rapporten "Ingen regel uten unntak" under Arendalsuka. Både NUPIs forskningssjef Ole Jacob Sending og sjefanalytiker i Nordea, Thina Saltvedt, anbefaler Norge å mobilisere mer ressurser til bistand og klimafinansiering, for å bevare vårt omdømme men også i en egeninteresse for å sikre stabilitet. Foto: Flyktninghjelpen

Norge har påtatt seg store forpliktelser i årene som kommer, inkludert en dobling av klimafinansiering til 14 milliarder årlig og Nansenprogrammet for Ukraina. Det er ikke mulig for Norge å levere på sine forpliktelser innenfor klima og bistand med dagens bistandsbudsjett, ifølge ny rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse.

– Både kutt i klimagassutslipp og bedre klimatilpasning i utviklingsland er noe som vil komme Noreg til gode, sier Ingrid Fiskaa (SV) til Transit Magasin.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Exit mobile version