Krever løslatelse før klimatoppmøtet i Dubai: – COP28 gir mulighet til å presse regimet

23 organisasjoner krever at De forente arabiske emirater må løslate fengslede menneskerettsaktivister før høstens klimatoppmøte. — COP28 vil sette søkelyset på disse spørsmålene og gir en mulighet til å legge press på UAE, sier utreder for Fairsquare, Marilyn Croser.

Ahmed Mansoor har i seks år sittet fengslet på isolat fordi han uttalte seg offentlig om menneskerettighetssituasjonen i De forente arabiske emirater (UAE). Nå krever 23 organsasjoner at han og flere titalls andre løslates før høstens klimatoppmøte. Foto: Foto: @Mansourehmi/Twitter

— I løpet av det siste tiåret har UAE blitt en dypt undertrykkende overvåkingsstat der ingen meningsfull kritikk av landets ledelse eller samfunn er tillatt. Enhver innbygger i emiratene som har våget å gi selv mild kritikk av UAEs herskere, har entene forsvunnet, blitt sperret inn, forvist eller mobbet til taushet, sier Marilyn Croser fra Fairsquare til Transit Magasin.

— Å være vertskap for COP 28 er en del av UAEs leders forsøk på å presentere landet som moderne og progressivt, klar til å gå over til grønn energi, mens det i realiteten er en autoritær stat som planlegger betydelig olje- og gassutvidelse.

I oppropet denne uka krever 23 organisasjoner at UAEs myndigheter stanser overvåkning av regimekritikere, stanser fengsling av menneskerettighetsforsvarere, og slutter å nekte migrantarbeidere å danne fagforeninger. 

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Exit mobile version