FN-topp rystet over israelske uttalelser om masseforflytting av palestinere

(NTB-Reuters) FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths sier han er rystet over uttalelser fra israelske ministre om masseforflytting av palestinere bort fra Gazastripen.

FNs sikkerhetsråd ble fredag advart om situasjonen på Gazastripen av FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths. Bildet ble tatt i slutten av desember. Foto: UN Photo / Manuel Elías
- Annonse -

I Sikkerhetsrådet fredag viste Martin Griffiths til uttalelser om planer om å oppfordre til en slik masseforflytting.

Videre tok FN-toppen igjen til orde for en våpenhvile på Gazastripen. Han hevdet at Israels krigføring foregår nesten uten noen hensyn til konsekvensene for sivile.

– Jeg gjentar min oppfordring til dette rådet om å handle omgående for å få slutt på denne krigen.

I Israel er finansminister Betzalel Smotrich en av dem som har tatt til orde for å oppfordre palestinerne på Gazastripen til å emigrere.

I desember sa han at diskusjonen om Gazastripen ville bli annerledes om det bodde et par hundre tusen «arabere» der, og ikke 2 millioner. Israelere ville da oppfatte Gaza som et fint sted der de kan få «ørkenen til å blomstre», ifølge Smotrich, som ble sitert av nyhetsbyrået Reuters.

Så langt har Israels krigføring på Gazastripen kostet nærmere 24.000 palestinere livet, ifølge helsemyndighetene i området. Sør-Afrika har anklaget Israel for folkemord, noe israelske myndigheter fredag avviste i Den internasjonale domstolen (ICJ) i Haag.

- Annonse -

(©NTB)

- Annonse -

Exit mobile version