- Annonse -

– Jeg besøkte flyktningleiren Kakuma i Kenya i 2016 som ambassadør for Flyktninghjelpen, og ble mektig imponert over organisasjonen. Siden den gang har behovet for bistand til flyktninger verden rundt bare økt. Det oppleves derfor som svært meningsfylt å få lov til å lede styret og støtte det viktige arbeidet videre fremover, sier Skogen Lund. 

Flyktninghjelpen er Nordens største humanitære organisasjon, med over 15.000 hjelpearbeidere i over 40 land. Organisasjonen bidrar med hjelp og beskyttelse til nær 10 millioner fordrevne og krigs- og katastroferammede.

Skogen Lund er en kjent næringslivs- og organisasjonsleder og har hatt en rekke toppstillinger. I februar i år annonserte hun sin avgang som konsernsjef i Schibsted, men blir sittende som konsernsjef til selskapet finner en ny leder. Tidligere har hun vært administrerende direktør for Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), konserndirektør i Telenor, og administrerende direktør i Aftenposten.

– Vi er meget glade for å få en styreleder med en så bred og variert ledererfaring fra sentrale organisasjoner og internasjonalt orienterte bedrifter, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland, i en pressemelding.

Skogen Lund har tidligere hatt verv i flere internasjonale organisasjoner, som medlem i den internasjonale klimakommisjonen (Global Commission on the Economy and Climate) og i ILO-kommisjonen om fremtidens arbeidsliv (ILO Global Commission on the Future of Work).

— Store humanitære organisasjoner som Flyktninghjelpen står overfor komplekse utfordringer med rekordhøye behov blant mennesker i krig- og kriseområder over store deler av verden. Skogen Lund vil kunne videreføre den forutsigbarhet og trygghet vi har hatt under styreleder Harald Norvik, sier Egeland.

- Annonse -

Kristin Skogen Lund tar over styreledervervet etter Harald Norvik.

- Annonse -