3. des 22

Fra Karibia til Hvaler – havets utfordringer er universelle

– Som geograf ønsket jeg å utforske havene, dykke dypt inn i det, lese det og betrakte det på en annerledes måte (Camille Parrain).
- Annonse -spot_img

Avskogingen i Brasil økte under Bolsonaro

0
Det er romforskningsinstituttet INPE som gjennom satellittobservasjoner har avdekket at 11.568 kvadratkilometer med regnskog ble ødelagt i Amazonas mellom august 2021 og juli 2022.

FN: Rekordstort behov for humanitær hjelp i 2023

0
Summen, som tilsvarer drøyt 500 milliarder kroner, er en økning på 25 prosent fra det de ba om før 2022. 339 millioner mennesker er også et rekordhøyt antall.

Verdens største minoritet

KRONIKK: Det er samfunnsøkonomisk lønnsomt å legge til rette for inkludering av personer med nedsatt funksjonsevne i utdanning og arbeidsliv. 

Positiv stemning på Stortinget for bistandsforlik

0
Regjeringspartiene og SV ble i sin budsjettavtale enige om å opprette et humanitært fond. Dels skal det gå til Ukraina, dels til andre land som merker konsekvensene av krigen. Mye er ennå uvisst, og regjeringen har foreløpig få svar. Hvor stor støtten blir, hvordan det skal organiseres og når pengene kommer er ennå ikke klart.

Oldtidsbyen Byblos, min favoritt ved Middelhavet

0
Landet med de krystallhvite fjelltoppene, de skummende bølgene som slår oppover Middelhavets klipper, den vakre litteraturen og den utsøkte vinen gjør noe med meg. Det er lett å forelske seg i Libanon, og oldtidsbyen Byblos er min favorittby ved Middelhavet. 

Haiti: Sivil uro og kolerakrise

0
Utbruddet i det lille karibiske landet har spredt seg raskt. Siden utbruddet startet i begynnelsen av oktober er det registrert minst 188 døde og over 10.000 antatte tilfeller av kolera. Det forrige store kolerautbruddet på Haiti kom i 2010, i kjølvannet av jordskjelvtragedien som tok livet av rundt 220.000 mennesker og gjorde opp mot 1,5 millioner hjemløse.

Most Recent

- Annonse -spot_img

Klima og miljø

Climate tipping points could lock in unstoppable changes to the planet – how close are they?

ENGLISH EDITION: Tipping points in the climate become more likely beyond 1.5°C of warming.
- Annonse -spot_img

Fokus: Afrika

Ebola i Uganda: To distrikter stenges og portforbud innføres

39 mennesker har mistet livet av ebola i Uganda de siste ukene, ifølge Verdens helseorganisasjonen (WHO). Det første dødsfallet er også bekreftet i Ugandas største by, hovedstaden Kampala. Nå stenges to distrikter: Ingen får reise inn i - eller forlate - Mubende og Kassanda de nærmeste tre ukene, bortsett fra lastebiler...

Fokus: Forente Nasjoner

Fokus: Latin-Amerika

Fokus: Asia

English Edition

‘Historic Win’: UN Members to Start Talks on ‘Inclusive and Effective’ Global Tax Standards

ENGLISH EDITION: Tax justice advocates around the world on Wednesday celebrated the unanimous adoption of a resolution to "begin intergovernmental discussions in New York at United Nations Headquarters on ways to strengthen the inclusiveness and effectiveness of international tax cooperation."

Flere kategorier