Gratis bok til nye abonnenter

- Annonse -

Du kan velge mellom tre bøker – gratis og portofritt tilsendt:

I Transit magasin får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. Vi tar opp vår tids viktigste globale utfordringer; menneskerettigheter, klima- og miljø, freds- og sikkerhetspolitikk, demokrati og sosial utvikling.

Velg mellom en av disse bøkene – gratis og portofritt tilsendt:

  • Bare fjellene er min venn, av Behrouz Boochani (Camino Forlag)
  • Fyrtårnet i Øst – Putins Russland og vestlige ekstremister, av John Færseth (Humanist Forlag)
  • Budbringeren fra helvete, av Kristina Quintano (Quintano Forlag)

Slik går du fram:

  1. Bestill abonnement via knappen nedenfor, eller på denne lenken.
  2. Skriv inn ønsket bok i tilleggsopplysning-feltet, sammen med din adresse.
  3. Betaling for abonnement gjør du enkelt med Vipps eller kort.

Du kan også gi bok + abonnement som gave, da bare krysser du av for «Dette er en gave», så sender vi boka til ønsket mottaker.

Spørsmål? Trøbbel med å bestille? Betaling per faktura? Kontakt oss på marked@transitmedia.no.

Tilbudet gjelder kun nye årsabonnenter, kan ikke kombineres med rabattkoder, og tilbudet gjelder ikke bedriftsabonnenter.

- Annonse -

Presentasjon av bøkene som er med i oktobertilbudet:

Bare fjellene er min venn

Av: Behrouz Boochani

I 2013 flyktet den kurdiske journalisten Behrouz Boochani fra fødelandet Iran. Etter en farefull ferd gjennom Indonesia og over havet, ble han sperret inne på Manus Island, en øy i Stillehavet hvor Australia gjennom en årrekke har internert uønskede flyktninger og asylsøkere. Der ble han sittende ulovlig i seks år.

Bare fjellene er min venn er hans vitnesbyrd fra flukten og årene i fangenskap. Boken ble til gjennom tusenvis av tekst- og talemeldinger han smuglet ut med mobilen, og er en unik øyenvitneskildring om å være på flukt, om å miste kontrollen over eget liv og konsekvensene av systematisk undertrykkelse.

Boochani skriver rått og uhindret om motstand, håp og (u)menneskelighet innad fengselssystemet på Manus, om hvordan flyktningene tvinges til å bukke under for volden og undertrykkelsen og risikere deportasjon. Boken er en litterær kraftprestasjon i flere sjangere som ga Boochani den viktigste litteraturprisen i Australia, Victorian Prize for Literature.

Boochanis beskrivelse av australske myndigheters behandling av flyktninger er også en fortelling om hvordan samfunn ser og møter mennesker på flukt. Boken gir viktige perspektiver knyttet til global solidaritet, om retten til å sette ord på egen historie og retten til å leve et liv i fred.

Fyrtårnet i øst. Putins Russland og vestlige ekstremister

Av: John Færseth

Russland har blitt et fyrtårn for flere miljøer som er motstandere av dagens verdensorden. Disse miljøene deltar på treningsleire og konferanser i Russland, forsvarer Russlands linje i Ukraina og Syria, og noen har valgt å delta i kampene i Øst-Ukraina sammen med russiskstøttede separatister. Andre fungerer som propagandister i russiskstyrte medier, der Norge er et av landene som blir angrepet. Blant dem er høyreekstremistene i Den nordiske motstandsbevegelsen, de høyrepopulistiske regjeringene i Sentral-Europa, amerikanske alt-rightere og kristenkonservative, skandinaviske barnevernsmotstandere og enkelte venstreradikale. Bak alt sammen ligger et mørkt og konspiratorisk verdensbilde.

Fyrtårnet i øst handler om disse miljøene, og hvordan de alle forenes av et negativt syn på Vesten, vestlige eliter og globaliseringen.

Denne boken er verdifull for alle som følger utviklingen i ekstreme miljøer i Europa og USA, og hvordan ideer nå beveger seg på kryss og tvers mellom ulike miljøer.

Budbringeren fra helvete

Av: Kristina Qunitano

«Er vi empatiutmattet? Skal vi bare fortsette å betrakte andre menneskers lidelser?» spør Kristina Quintano, også kjent som Budbringeren fra Helvete.
 
De siste tjue årene har titusenvis av mennesker druknet på flukt fra krig og humanitære overgrep. På bunnen av Middelhavet ligger mobiltelefoner med ubesvarte anrop og bekymrede tekstmeldinger som aldri skal få svar.
 
Middelhavet har blitt en flytende gravplass, og øyene er som små gravstøtter som stikker opp. Hovedfokuset i denne boken er fortellinger fra tre av disse øyene – Malta, Lampedusa og Lesvos – og fra havet som omringer dem.
 
I to tiår har Kristina Quintano dokumentert og bevart historiene mediene ikke vil skrive om.
Gjennom samtaler og intervjuer både med mennesker på flukt og med smuglerne som muliggjør de farlige reisene, kaster hun et nytt lys over en av vår tids mest presserende kriser.
 
Gang på gang har hun hørt ordene:
Ikke glem oss, fortell verden hva som skjer med mennesker på flukt.
 
Hvem er disse menneskene som setter livet på spill ved å ta den aller farligste ruten til Europa? Hvem er bakmennene som arrangerer disse livsfarlige reisene? Hele familier samlet på havets bunn, som for alltid kommer til å ligge der uten noen grav eller noe minnesmerke – hva er deres historie?

- Annonse -