lørdag, oktober 24, 2020
Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Aldri mer Hiroshima

6. august 2020 @ 20:00 21:30

Event: Aldri mer Hiroshima

6. august 1945 ble atombomben «Little Boy» sluppet over byen Hiroshima. Tre dager senere, 9. august 1945, ble atombomben «Fat Man» sluppet over Nagasaki.

De humanitære konsekvensene var katastrofale. Ved utgangen av året hadde ca. 213 000 mennesker omkommet og tusenvis var hardt skadet. Til dags dato vet ikke eksperter det totale omfanget av skadene på mennesker, dyr, miljø og klima.

I august er det 75 år siden bombingen av byene. I dag er sjansen for at atomvåpen benyttes, i følge eksperter, større enn noensinne. Derfor arrangerer nei til atomvåpen Oslo en større markering i år

6. august minnes vi, en rekke forskjellige humanitære-, freds- , miljø-og fagorganisasjoner, ofrene for bombingen av Hiroshima og Nagasaki, og stiller oss bak FNs atomvåpenforbud som et middel på veien mot en verden fri for atomvåpen.

Med støtte fra Oslo kommune, Fredsstiftelsen og flere av medarrangørene sender vi derfor en digital markering via Koroneserien denne dagen.

Vi har fått med oss Else Kåss Furuseth, SKAAR, LÖV, Dagny, Åse Kleveland, Maiko Nishino, SLAM!, Steinar Raknes, Nosizwe, Kajsa Balto og Ayumi Tanaka på denne viktige markeringen.

Konserten er gratis, så ta med deg dataen ut i kveldssola, på svaberget, eller lær om atomvåpensaken og kos deg med underholdningen til en sen middag.

Link til arrangement: blir postet her

Aldri mer Hiroshima. Aldri mer Nagasaki.

Medarrangører:
Bestemødre for Fred
Changemaker
Fagforbundet
Fagforbundet Ung
Framfylkingen
Framtiden i Våre Hender
Greenpeace
Nei til Atomvåpen
ICAN Norge
Leger mot Atomvåpen
Norges Fredsråd
Norges Fredslag
Internasjonal kvinneliga for fred og frihet
Fred og Forsoning
Kirkens Nødhjelp
Kvekerne
LO
LO Oslo
Nansen Fredssenter
Norges Handikapforbund
Norges kristelige studentforbund
Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelps Solidaritetsungdom
PRESS
Pugwash Norge
Re:act
Røde Kors
Røde Kors Ungdom
Oslo Røde Kors Ungdom
Spire

Gratis Gratis

Nei til atomvåpen

https://neitilatomvapen.org/

Leger mot atomvåpen

https://legermotatomvapen.no/

Web – Online

Vil du ha ditt arrangement i kalenderen? Gratis oppføring, send tips til marked@transitmedia.no. Vi tilbyr ekstra profilering i nyhetsbrev og i sosiale medier for bedriftsabonnenter. Se også annonseinfo for priser og tilbud.