fredag, april 10, 2020
Annonse
Laster arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Boklansering: Verden på vippepunktet

17. mars @ 18:00 - 20:00

Res Publica: Dag O Hessen

Velkommen til boklansering! Og første mulighet til å besøke Klimahuset i Botanisk hage.

Res Publica lanserer Dag O. Hessens bok om klima og artsmangfold «Verden på vippepunktet». Dørene åpner kl. 17:30 og programmet starter kl. 18:00. I tillegg til bokprat blir det mulighet til å kjøpe bok og signering. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

OM BOKEN:

For 70 000 år siden fantes det en art, bestående av spredte bestander på noen hundre individer, som stort sett levde fredelig i et hjørne av Afrika. I dag teller arten 9 milliarder, og er i ferd med å forandre planeten fundamentalt. Arten det er snakk om er oss.

Det vi gjør mot jorda registreres på en geologisk tidsskala, over hundretusenvis av år. Så omfattende er utslippene av klimagasser og reduksjonen av naturmangfoldet vi har stått for i løpet av et ørlite øyeblikk i klodens lange historie.

Dag O. Hessen tar derfor bladet fra munnen. Med utgangspunkt i forskning, ikke skremselspropaganda, viser han hvordan det står til med natur og klima – og hvor ille det kan gå. Det store risikomomentet er ulike tilbakekoblingsmekanismer som medfører at forandringene kan forsterkes.

Samtidig er også den menneskelige kulturen i konstant endring. Kanskje står vi også her foran et vippepunkt i dag? Vil vi klare å snu utviklingen tidsnok til å avverge de verste scenariene? Denne boka er en kraftfull appell om at vi må gjøre mer – og at vi må gjøre det raskere.

OM KLIMAHUSET:

Klimahuset åpner våren 2020 i Botanisk hage i Oslo. Det blir en ny og spennende arena for forskningsformidling om klima og miljø. Her kan barn, ungdom og hele familien bli klokere på hva klimaendringene egentlig innebærer, bli kjent med de mange løsningene som finnes og bli inspirert til handling. Det blir forskningsbaserte utstillinger, foredrag, filmer og debatter – fra morgen til kveld.

I uteområdene rundt huset vil vi formidle vær- og klimafenomener gjennom lek, aktiviteter og kunstneriske installasjoner. Inne vil vi gi forståelse for både de naturlige klimaendringene og de menneskeskapte.

Med aktive, sanselige utstillinger og aktuelle debatter skal vi sammen utforske løsninger på klimautfordringene. Slik vil vi skape et levende og relevant møtested for klimaspørsmål, og engasjere våre besøkende til å bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Detaljer

Dato:
17. mars
Tid
18:00 - 20:00
Hendelse Kategorier:
,
Hendelse Tags:

Arrangør

Res Publica
Hjemmeside:
https://respublica.no/

Sted

Botanisk hage, Oslo
Sars' gate 1
Oslo, Oslo 0562
+ Google Map

Vil du ha ditt arrangement i kalenderen? Gratis oppføring, send tips til marked@transitmedia.no. Vi tilbyr ekstra profilering i nyhetsbrev og i sosiale medier for bedriftsabonnenter. Se også annonseinfo for priser og tilbud.