Velkommen til Transits globale kalender

Vil deres organisasjon eller virksomhet ha oppføringer her så kan du nå legge inn selv >> på denne lenken <<. NB: Du må opprette gratis bruker først, via lenke i menyen.

 

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Boksamtale om Bolivia

september 1, 2022 @ 17:00 18:30

« […] ei fortelling om både overklassens og utenlandske selskapers makt, folkelig mobilisering og det undertrykte flertallets verdighet og framtidshåp.Hun har bodd, arbeidet, studert og utviklet nære vennskap i Bolivia gjennom mer enn 20 år, og forener samfunnsgeografens analytiske blikk med solidarisk – men ikke ukritisk – tilnærming til et mangfold av temaer. I tillegg møter vi en forfatter med et språk som er både presist og kraftfullt.»

Tore Linné Eriksen, anmelder Klassekampen

Velkommen til boksamtale på Tronsmo!

Forfatter Heidi Lundeberg intervjues av Ingrid Wergeland.

Om boka:
Då den karismatiske Evo Morales vann presidentvalet i Bolivia i 2005, vekte det internasjonal oppsikt. Med radikale reformer skulle det sosialistiske partiet Movimiento al Socialismo (MAS) ta eit oppgjer med 500 år kolonialisme.

Sidan den gong har fattigdomen blitt halvert, og ein velferdsstat har sett dagens ljos. Men då Morales i 2020 stilte til val for tredje gong, i strid med grunnlova, blei det bråk. Høgresida kuppa makta, og det vart kampar i gatene. Etter eit år med uro, vart det endelig halde eit nytt, demokratisk val. Med ein ny presidentkandidat vann MAS makta tilbake.

Latin-Amerika-kjennaren Heidi Lundeberg gir oss historia om dei mange omveltingane Bolivia har gått gjennom. Me får møte Martha, som har fått stipend for å bli lege, Rosmery, som har fått innlagt vatn og straum, og Alberto, som har fått lønna si femdobla sidan MAS kom til makta.

No står Bolivia igjen ved eit vegskilje. Vil sosialistregjeringa lykkast med å redusere ulikskapane samstundes som dei møter forventingane til ei veksande middelklasse? Vil forsøket på industrireising lykkast? Og er det i Andes me kan finne inspirasjon til ei grønare og meir rettvis framtid?

Forlaget Manifest

View Arrangør Website

Tronsmo Bokhandel

Universitetsgata 12
Oslo, Oslo Norge
+ Google-kart
View Sted Website