mandag, oktober 26, 2020
Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Er det mulig å stanse angrep på skoler?

9. september 2020 @ 10:00 11:00

Rapportlansering og debatt på den første internasjonale dagen for å beskytte skoler mot angrep – 9. september.

«They burnt down the classrooms and destroyed the text books» (Cedric, DRC)

I løpet av de siste fem årene har skoler blitt utsatt for angrep over 11 000 ganger. Skoler har blitt bombet i stykker og brukt som våpenlagre, utskytningsbaser, fengsler og brakker.

Rapporten Education under Attack dokumenterer systematiske angrep på skoler. Dette innebærer bl.a. drap, lemlesting og rekruttering til væpnede grupper av studenter og lærere i 37 land. Væpnede styrker og grupper har begått seksuell vold og overgrep i – og på vei til og fra skoler og universiteter i minst 17 land.

Erklæringen om trygge skoler («Safe Schools Declaration«) ble utarbeidet i 2015 på initiativ fra Norge og Argentina for å beskytte skoler og utdanning mot væpnede angrep. Den er blitt et viktig virkemiddel for å beskytte elever og lærere, men rapporten viser at det fortsatt er lang vei å gå.9. september markeres den første internasjonale dagen for å beskytte skoler mot angrep.

Redd Barna og Plan International Norge inviterer til debatt og rapportlansering i anledning dagen. I møtet vil vi diskutere veien videre for erklæringen, og visjonen om å skape trygge skoler for barn og unge verden over. Hvorfor er erklæringen viktig, og er det mulig å beskytte skoler mot angrep på skoler i framtiden?Møtet streames her (lenke kommer).

I panelet:
* Marianne Hagen, Statssekretær, Utenriksdepartementet
* Kari Helene Partapuoli, Plan International Norge
* Bernt Apeland, Røde Kors
* Ina Libak (TBC), Leder, AUF
Ordstyrer: Gunvor Knag Fylkesnes, Redd BarnaArrangører: Redd Barna og Plan International Norge

Plan International Norge

https://www.plan-norge.no/

Web – Online

Vil du ha ditt arrangement i kalenderen? Gratis oppføring, send tips til marked@transitmedia.no. Vi tilbyr ekstra profilering i nyhetsbrev og i sosiale medier for bedriftsabonnenter. Se også annonseinfo for priser og tilbud.