- Annonse -

Global arrangementskalender

Vil du ha ditt arrangement i kalenderen? Gratis oppføring, send info til marked@transitmedia.no.

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Kongoveteranene

8. september @ 18:00 20:00

I samarbeid med Oslo Dokumentarkino og Virvelfilm viser Vega Scene norgespremieren på Erik Martiniussens dokumentarfilm Kongoveteranene, med påfølgende samtale.

Unge norske soldater ble helt uforberedte sendt ut i en konflikt de ikke visste noe om.

Denne filmen forteller om et hittil ukjent kapittel i norsk etterkrigshistorie: På 1960-tallet ble et trettitalls norske og svenske piloter og maskinister sendt til Kongo for å tjenestegjøre for FN og freden. De ble sendt på livsfarlige oppdrag, men visste lite eller ingenting om hva de gikk til.
 
I Kongo møtte de raskt krigens grelle ansikt. For første gang forteller veteranene om hva de opplevde: Om dramatiske redningsoperasjoner og venner som satt i krigsfangenskap. De risikerte eget liv for FN og freden, men da de kom hjem ble de glemt.

Filmen handler om individuelt mot, men også om hvordan vi som samfunn sviktet FN-veteranene da de kom hjem.

Samtale etter film: 

Har FN utspilt sin rolle?

Etter filmen blir det debatt: Generalløytnant Robert Mood, som også er tidligere president i Norges Røde Kors, diskuterer FNs rolle som fredsskaper før og nå. Finnes det noen framtid for FNs fredsbevarende styrker?

Med blant andre Robert Mood. Mer informasjon kommer.

Oslo Dokumentarkino

View Arrangør Website

VEGA Scene

Hausmanns gate 28 Oslo 0182 + Google-kart

Vil du ha ditt arrangement i kalenderen? Gratis oppføring, send info til marked@transitmedia.no. Vi tilbyr også ekstra profilering i nyhetsbrev og i sosiale medier, se annonseinfo.

- Annonse -