Velkommen til Transits globale kalender

Vil deres organisasjon eller virksomhet ha oppføringer her så kan du nå legge inn selv >> på denne lenken <<. NB: Du må opprette gratis bruker først, via lenke i menyen.

 

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Seminar om COP27 i Egypt: Handling eller handlingslammelse? Klimatoppmøte i en politistat under en energikrise

november 1, 2022 @ 08:00 09:00

Tørke uten sidestykke på tre kontinenter samtidig. Hetebølger over hele verden klimaforskere knapt kunne forestille seg. Flom i Pakistan som fortsatt i dag legger en femtedel av landet under vann.

Med disse klimakatastrofene, angrepskrigen mot Ukraina og energikrisen som bakteppe, er det dukket for et nytt klimatoppmøte – «COP27», i Sharm El-Sheikh, Egypt. Hvordan vil verdens politikere sørge for fremgang mot Parisavtalens mål i møte med de mange andre utfordringene vi står overfor? Vil evige stridsspørsmål om finansiering for klimatiltak og «tap og skade» i Sør fortsatt stå i veien for klimahandling? Hvordan blir forhandlingene i Egypt, hvor mange miljø- og menneskerettighetsaktivister sitter i fengsel? Og hvordan vil verden reagere hvis Norge og EU inngå en «grønn» avtale som legger opp til mer olje og gass, på selve klimatoppmøte?

Velkommen til seminar om COP27!

Temaer som vil diskuteres er

  • Hvordan jobber Norges delegasjon på COP27? ved Norges forhandlingsleder Henrik Hallgrim Eriksen
  • Ukraina, energikrise og fossil brensel på dagsorden under klimatoppmøtet, ved ukrainsk klima- og energiekspert Oleh Savitsky (Razom We Stand)
  • «Tap og skade» og klimafinansiering: Kampen mellom Nord og Sør, ved Thea Birgitte Erfjord (Spire) og Naja Amanda Lynge Møretrø (Changemaker)
  • Klimakrisa og COP27 sett fra Sør, ved Alhassan Mohamed (Friday for Future Sudan)
  • Klimaforhandlingene i en politistat: Menneskerettighetene og miljøkamp i Egypt, ved Norsk Folkehjelp eller Amnesty Norge (TBC)

Seminaret er for alle som er interessert i klimapolitikk, om du er journalist som skal dekke klimatoppmøtet, aktivist eller bare nysgjerrig på hvordan det går med Parisavtalen. Arrangørene er Forum for utvikling og miljø (ForUM), Naturvernforbundet og Klimahuset.

NB! Påmelding kreves.

Gratis

Naturvernforbundet

View Arrangør Website

Forum for utvikling og miljø (ForUM)

View Arrangør Website

Klimahuset

Sars gate 1
Oslo,
+ Google-kart
View Sted Website