Klimaforsker Bjørn Samset har blitt professor ved NMBU: – Gleder meg voldsomt til å starte

- Annonse -

Bjørn Samset har begynt i en professor II-stilling ved NMBUs Fakultet for realfag og teknologi, der han skal undervise studenter i bærekraft og klimaendringer.

Samset, som har vært ansatt ved Cicero senter for klimaforskning i mange år, sier i en pressemelding at det å kunne undervise og veilede studenter var en av hovedgrunnene til at han takket ja til stillingen ved NMBU.

– Jeg har savnet å undervise. Som forsker er det utrolig skjerpende å jobbe med studenter. Det er en god test å skulle forklare og lære bort egen forskning. Jeg gleder meg også veldig til å veilede masterstudenter, og håper jeg møter noen kloke studenter som kan motiveres til å utvikle dette forskningsområdet videre, sier han.

Samset fikk Forskningsrådets formidlingspris i 2018. Nå skal han bruke formidlingsevnen sin til å lære studenter om klimaendringer, bærekraft og hvordan vi tilpasser oss et nytt klima.

– Jeg har gledet meg voldsomt til å starte, sier han.

– Har stålkontroll

I undervisningen skal Samset motivere studentene til å forstå bredden av klimautfordringene og hvordan klimaendringer påvirker naturen, samt skape forståelse for hvorfor studentene trenger de tyngre, teoretiske fagene.

– Bjørn en veldig flink formidler. Han har stålkontroll på fagområdet sitt og er genuint interessert i det han driver med. Det skinner gjennom i formidlingen hans og fører til god undervisning, sier Espen Olsen, leder for Institutt for fysikk ved NMBU.

- Annonse -

Studentene flokket til

Samsets emne «Klimaendringer, bærekraft og tilpasninger» har over 100 påmeldte studenter. Det er dobbelt så mange som NMBU hadde ventet seg.

– Auditoriet er stappfullt og vi har gode diskusjoner allerede, sier Samset, som har bygget opp emnet fra bunnen av.

Samset ønsker å etablere flere koblinger mellom fagmiljøene på NMBU og Cicero.

– NMBU har et sterkt fagmiljø innenfor miljøfysikk, i tillegg til en generell forståelse av fysiske systemer, klima og miljø. Det blir spennende å se på hvordan Cicero og NMBU kan dra nytte av hverandre, sier han.

- Annonse -
Exit mobile version