Norge fikk gjennomslag i FN for tiltak som skal hindre vold mot kvinner

Etter å ha forhandlet i over 90 timer har FNs kvinnekommisjon kommet til enighet om en rekke anbefalinger til medlemslandene når det gjelder likestilling.

- Annonse -

Det ble klart da FNs kvinnekommisjon møttes for 67. gang. Møtet ble avsluttet denne uka. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) ledet den norske delegasjonen som deltok på møtet.

– Jeg er skikkelig imponert og stolt over innsatsen fra den norske delegasjonen, som besto av myndigheter, sivilsamfunn og næringsliv. De siste døgnene har de jobbet natt og dag for å forhandle fram et resultat som i størst mulig grad, beskytter likestilling og menneskerettigheter for kvinner og jenter. Norge fikk gjennomslag for blant annet tiltak for å hindre vold mot kvinner og jenter som tilrettelegges via internett, sier Trettebergstuen i en epost til NTB.

Fra forhandlingsrommet under Den 67. kvinnekommisjonen. Foto: Twitter / Utenriksdepartementet

Likestilling og digitalisering var hovedtema for kommisjonen.

Dette er ifølge statsråden første gang FNs medlemsland har blitt enige om en felles linje for å bedre likestillingen for kvinner i en digitalisert verden, blant annet gjennom at kvinner skal få tilgang til digitaliserte verktøy og ta del i teknologisk innovasjon.

(©NTB)

- Annonse -
Exit mobile version