Etter 12 år for Utøya blir han generalsekretær i Norsk PEN

Jørgen Watne Frydnes blir Norsk PENs neste generalsekretær, etter 12 år som daglig leder for Utøya.

Jørgen Watne Frydnes. Foto: Benyamin Farnam / Norsk PEN
- Annonse -

– Vi er svært glade for å få en så dyktig og erfaren generalsekretær, sier Ann-Magrit Austenå, styreleder i Norsk PEN.

Frydnes har siden 2011 vært daglig leder av Utøya, hvor han var ansvarlig for å gjenreise Utøya etter terrorangrepet i 2011. I tillegg er han medlem av Den Norske Nobelkomite og styremedlem i Den Norske Helsingforskomitéen. 

– Demokratier på vikende front over hele verden er en av vår tids største utfordringer. Viktigheten av frie ytringer for å bekjempe den ødeleggende utviklingen vi ser i våre samfunn, kan ikke understrekes nok, sier Frydnes.

Jørgen Watne Frydnes tiltrer som generalsekretær i Norsk PEN 1. oktober.

— Alle festtalene vi har hørt om demokrati, tillit og frihet som ikke skal tas som en selvfølge, har en annen tone i dagens verden. Alvoret er over oss og jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med å kjempe for ytringsfrihetens kår og styrke PEN, verdens største skribent- og ytringsfrihetsorganisasjon.

Som Norsk PENs generalsekretær skal Frydnes lede sekretariatets daglige drift. Organisasjonen har mål om å løfte og videreutvikle arbeidet for ytringsfrihet, med støtte til fengslede og forfulgte forfattere, journalister og andre frie ytrere nasjonalt og internasjonalt.

- Annonse -

Hege Newth har vært organisasjonens generalsekretær siden 2015. Hun går nå over i en stilling som assisterende generalsekretær.

Frydnes har 12 års erfaring fra Leger Uten Grenser. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo, har en mastergrad i internasjonal politikk fra University of York i England.

- Annonse -

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Exit mobile version