Indias Modi ber om FN-reformer

– Internasjonale institusjoner må erkjenne at virkeligheten endrer seg.

Indias statsminister Narendra Modi ber FN omstille seg til det 21. århundret. Dette bildet er fra G20-møtet i Bali, Indonesia i 2022. Foto: Flickr / MEAphotogallery / CC BY-NC-ND 2.0
- Annonse -

(NTB-Reuters) I forkant av G20-møtet i New Delhi ber Indias statsminister Narendra Modi FN omstille seg til det 21. århundret og sikre at alle røster høres.

Holdninger fra midten av det 20. århundre holder ikke i det 21. århundret, mener Modi som neste helg ønsker verdens ledere velkommen til toppmøte i G20-gruppen.

Modi tar sikte på å bruke toppmøtet til å øke landets status i verden og fremme saker som er av interesse for de framvoksende økonomiene, som sletting av ikke-bærekraftig gjeld.

Modi, som ønsker at India skal bli permanent medlem av FNs sikkerhetsråd, tok også til orde for at Den afrikanske union (AU) blir fullt medlem av G20.

– Internasjonale institusjoner må erkjenne at virkeligheten endrer seg, og revurdere sine prioriteringer, sa Modi og la til at det er viktig at alle stemmer, også i den såkalte tredje verden, er representert.

Deltakerlisten på det to dager lange toppmøtet er den mest prestisjefylte noensinne for India.

- Annonse -

Både USAs president Joe Biden, Tysklands statsminister Olaf Scholz, Frankrikes president Emmanuel Macron og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman kommer, mens Russlands president Vladimir Putin og Kinas president Xi Jinping har meldt avbud.

(©NTB)

- Annonse -

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Exit mobile version