Blir i jobben: Hun er nå ansatt som UNICEF-sjef på permanent basis

UNICEF Norge har ansatt Maria Greenberg Bergheim som ny generalsekretær. De siste seks månedene har hun vært fungerende generalsekretær i organisasjonen.

Maria Greenberg Bergheim. Foto: UNICEF Norge
- Annonse -

Greenberg Bergheim begynte i UNICEF Norge som utviklingsdirektør i januar 2022, og gikk inn i rollen som fungerende generalsekretær i april 2023, etter at Camilla Viken gikk av i mars.

Camilla Viken gikk av som generalsekretær i UNICEF Norge på svært kort varsel. Nyheten kom 16. mars og Viken sluttet i jobben dagen etter.

— Maria har ledet UNICEF Norge som interimleder i et halvt års tid og oppnådd gode resultater med arbeidsmiljøet og skaffet seg solid innsikt i driften av stiftelsen, sier president og styreleder i UNICEF Norge, Hilde Britt Mellbye.

— Hun har klare visjoner for det videre arbeidet og et varmt engasjement for medarbeidere — og ikke minst for målet om å nå hvert barn i tide. Vi mener at Maria med sin bakgrunn, kan tilføre organisasjonen nye ideer og bidra til å gjøre verdens største hjelpeorganisasjon for barn enda mer synlig i Norge, sier Mellbye.

Før hun begynte i UNICEF jobbet Greenberg Bergheim som politisk rådgiver på Stortinget, for Kristelig folkeparti (Krf), i årene 2019 til 2022. Hun har også mangeårig bakgrunn fra organisasjonen Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA).

— Det er en krevende tid med store globale kriser for verdens barn, og vi vil trenge et sterkt UNICEF både her hjemme og der ute. Jeg gleder meg til å ta fatt på dette arbeidet sammen med mine kollegaer i Norge og resten av verden, sier Greenberg Bergheim.

- Annonse -

— UNICEF, som verdens største organisasjon for barn, har en helt unik posisjon og kraft til å virkelig skape varige endringer for barn og sørge for en verden hvor de kan overleve, vokse opp og utvikle samfunnet videre, sier hun.

- Annonse -

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Exit mobile version