Bård Vegar Solhjell får nytt åremål i Norad

Bård Vegar Solhjell er i statsråd i dag utnevnt som direktør i Norad for en ny periode på seks år.

Norad-direktør Bård Vegar Solhjell presenterer bistandsstatistikken for 2021, under en lansering på Deichmans hovedbibliotek i Bjørvika i Oslo, 10. mai. Foto: Transit magasin / Terje Karlsen
- Annonse -

Solhjell ble først utnevnt som direktør for Norad i 2020. Nå fortsetter han i en åremålsstilling som varer ut 2029.

– Det er en stor ære å få fornya tillit til et så viktig oppdrag, og jeg vil takke Regjeringa for tilliten, sier Bård Vegar Solhjell.

Utnevninga skjedde i statsråd i dag.

Bård Vegar Solhjell. Foto: Norad

Norad er direktoratet for utviklingssamarbeid, og er en fagetat underlagt Utenriksdepartementet (UD). Norad forvalter statlige midler som kanaliseres gjennom norske frivillige organisasjoner, internasjonale organisasjoner, forskning og næringsliv for utviklingsformål.

– Jeg gratulerer Solhjell med en ny periode som leder for et svært spennande direktorat som spiller en nøkkelrolle i gjennomføringa av norsk utanriks- og utviklingspolitikk, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

Tidligare i år fikk Norad ansvaret for å forvalte den sivile støtta til Ukraina gjennom Nansen-programmet, og fra neste år får Norad også overført forvaltninga av humanitær bistand fra Utanriksdepartementet.

- Annonse -

Direktøren for Norad har ansvar for den faglege og administrative leiinga av direktoratet.

- Annonse -

Exit mobile version