Endelig kan vi by på en ny LIVE-episode! Dessverre bare live på zoom, men likevel! En haug tysklærere så og hørte oss snakke om den tyske gjenforeningen – nærmere bestemt: Hva er igjen av DDR i dagens Tyskland? Stasi-arkivet, ukebladet SuperILLU og en film om sangeren Gundermann er blant svarene.

I ordspalten får vi høre at selv en fugl låt anderledes i øst enn i vest.

Herzlich Willkommen til TYSKERNE, en podkast om politikk, kultur og alt det andre, laget av Kai Schwind og Ingrid Brekke. Vi snakker om Tyskland – på norsk.

Kai Schwind er førsteamanuensis, medieviter og humorforsker ved Høgskolen Kristiania. Han er også en ganske godt integrert tysker i Oslo og tidligere radiojournalist. Av og til lager han hørespill. Ingrid Brekke er journalist i Aftenpostens utenriksavdeling, foredragsholder og forfatter – blant annet har hun skrevet en biografi om Angela Merkel. Ingrid har bodd nærmere fem år i Berlin og lengter ofte dit. Begge følger med på hva som skjer i Tyskland og elsker å snakke om det. Noen av samtalene fører vi i denne podkasten.