Gratis nyhetsbrev, 2-3 ganger per uke

Internasjonale nyheter, reportasjer og debatt. Nå også med den viktigste stillingsbasen for grønne og globale jobber. Meld deg på her:

* indicates required

(Om du ønsker å stanse nyhetsbrevene, så er det lett å melde seg av ved å benytte lenken som følger nederst i alle utsendelser.)


 • Ekskluderingen av ikke-europeiske studenter viser regjeringens grenseløse smålighet
  KRONIKK: Forslaget om studieavgift som fremmet av minister Borten Moe og Aftenposten bygger på en sneversynt økonomisk rasjonalitet.
 • Avskogingen i Brasil økte under Bolsonaro
  Det er romforskningsinstituttet INPE som gjennom satellittobservasjoner har avdekket at 11.568 kvadratkilometer med regnskog ble ødelagt i Amazonas mellom august 2021 og juli 2022.
 • FN: Rekordstort behov for humanitær hjelp i 2023
  Summen, som tilsvarer drøyt 500 milliarder kroner, er en økning på 25 prosent fra det de ba om før 2022. 339 millioner mennesker er også et rekordhøyt antall.
 • Verdens største minoritet
  KRONIKK: Det er samfunnsøkonomisk lønnsomt å legge til rette for inkludering av personer med nedsatt funksjonsevne i utdanning og arbeidsliv. 
 • Positiv stemning på Stortinget for bistandsforlik
  Regjeringspartiene og SV ble i sin budsjettavtale enige om å opprette et humanitært fond. Dels skal det gå til Ukraina, dels til andre land som merker konsekvensene av krigen. Mye er ennå uvisst, og regjeringen har foreløpig få svar. Hvor stor støtten blir, hvordan det skal organiseres og når pengene kommer er ennå ikke klart.
 • Oldtidsbyen Byblos, min favoritt ved Middelhavet
  Landet med de krystallhvite fjelltoppene, de skummende bølgene som slår oppover Middelhavets klipper, den vakre litteraturen og den utsøkte vinen gjør noe med meg. Det er lett å forelske seg i Libanon, og oldtidsbyen Byblos er min favorittby ved Middelhavet.