Ambassaden ble formelt opprettet fredag i hovedstaden Kinshasa, da Norges ambassadør overleverte sine akkreditiver til landets president Felix Tshisekedi. Norges første ambassadør til DR Kongo er Jon-Åge Øyslebø. – Åpningen av ny ambassade vil styrke samarbeidet mellom Norge og Den demokratiske republikken Kongo. Med norsk medlemskap i FNs sikkerhetsråd de to neste årene, samt styrket tilstedeværelse i landet, er Norge bedre rustet for å bidra til å løse de store humanitære utfordringene og styrke etterlevelsen av menneskerettighetene, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en uttalelse […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? log in

Velg mellom

Årsabonnenter får alltid rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi. Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.