Ambassaden ble formelt opprettet fredag i hovedstaden Kinshasa, da Norges ambassadør overleverte sine akkreditiver til landets president Felix Tshisekedi. Norges første ambassadør til DR Kongo er Jon-Åge Øyslebø. – Åpningen av ny ambassade vil styrke samarbeidet mellom Norge og Den demokratiske republikken Kongo. Med norsk medlemskap i FNs sikkerhetsråd de to neste årene, samt styrket tilstedeværelse i landet, er Norge bedre rustet for å bidra til å løse de store humanitære utfordringene og styrke etterlevelsen av menneskerettighetene, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en uttalelse […]
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

Tips: Abonnement på Transit magasin gir automatisk tilgang til alt innhold på Naturpress.no, uten ekstra kostnad.