Tanzanias president advarer mot korona-vaksiner: – Gud beskytter

Tanzanias president John Magufuli advarer sine helsemyndigheter om å omfavne korona-vaksiner fra utenlandske selskaper:

«Vaksinasjoner er farlige. Hvis den hvite mann var i stand til å komme opp med vaksiner, så skulle han ha funnet en vaksine mot aids nå; han ville ha funnet en vaksine mot tuberkulose nå; han ville ha funnet en vaksinasjon mot malaria nå; han ville ha funnet en vaksine mot kreft nå”, sier Magufuli i en uttalelse ifølge Africanews.com

“Tanzanianere må være oppmerksomme slik at vi ikke blir brukt til uttesting av tvilsomme vaksiner som kan ha alvorlige konsekvenser for vår helse”.

Magufuli har allerede erklært landet for covid-fritt, og han har heller ikke innført portforbud eller begrensninger på folks bevegelse for å hindre spredning. 

“Vi tanzanianere har ikke låst oss inne, og vi forventer ikke nedstengning. Jeg forventer ikke å kunngjøre ‘lockdown’ fordi vår Gud lever og han vil fortsette å beskytte tanzanianere», uttalte Magufuli onsdag.