Journalister arrestert i Tigray

Etiopiske myndigheter har pågrepet fire journalister og mediearbeidere i Tigray-regionen.

Ifølge BBC ble deres journalist Girmay Gebru tatt til fange av etiopiske regjeringssoldater i regionhovedstaden Mekele mandag kveld.

I tillegg er en lokal journalist, Tamirat Yemane, og to oversettere, Alula Akalu og Fitsum Berhane, som jobber for hhv Financial Times og nyhetsbyrået AFP også blitt arrestert de siste dagene.

Arrestasjonen skjer kun kort tid få dager etter at Etiopias statsminister Abiy Ahmed, for første gang siden militæroffensiven i november, åpnet Tigray for journalister, melder NTB/Journalisten. Myndighetene advarte om at det ventet «tiltak» dersom journalistene ikke levde opp til etiopisk standard.

Det er kun få uker siden Bistandsaktuelts reporter i Etiopia ble slått ned i sitt eget hjem. Tre bevæpnede menn trengte seg inn i boligen til Lucy Kassa i hovedstaden Addis Abeba. Angriperne tok med seg pc-en hennes og truet henne med døden dersom hun fortsatte å skrive om situasjonen i den krigsherjede Tigray-regionen, fortalte Bistandsaktuelt 9. februar. Etter vel en uke kom Kassa seg ut av landet, meldte Norads fagblad.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars
Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!