Marta Breen nyvalgt og Kjersti Løken Stavrum gjenvelges som leder. Her er Norsk PENs nye styre

Kjersti Løken Stavrum er gjenvalgt som leder for Norsk PEN. Agnete G. Haaland, skuespiller og regissør, er ny nestleder. Marta Breen er nytt navn i Norsk PENs styre.

Haaland har vært styremedlem i Norsk PEN siden 2020. Hun har tidligere vært teatersjef ved Den Nationale Scene, leder for Norsk Skuespillerforbund, og president i Den internasjonale Skuespillerfederasjonen.

Styremedlemmene Ingeborg Senneset, Kai Eide, Asieh Amini og Øivind Hånes ble gjenvalgt.

«Stor takk til Kai Sibbern for fabelaktig innsats som nestleder i forrige periode, og til Nazneen Khan-Østrem for sitt gode bidrag som varamedlem», skriver Norsk PEN i en uttalelse etter organisasjonens digitale årsmøte.

Styret består nå av Kjersti Løken Stavrum (leder), Agnete G. Haaland (nestleder), Asieh Amini, Arne Svingen, Gerd Johnsen, Ingeborg Senneset, Kai Eide, Kai Sibbern og Øivind Hånes. Varamedlemmer er Teresa Grøtan, Lars Gule og Marta Breen.