Søreide: Evakueringen i Kabul kan ta tid

Alt norsk personell tilknyttet ambassaden i Kabul er nå ute av Afghanistan, ifølge forsvarssjef Eirik Kristoffersen. Resten kan ta tid, sier utenriksministeren.

Kristoffersen sier til VG at det fortsatt gjenstår noen lokalt ansatte og deres familier i Kabul som også skal evakueres.

Norge stengte ambassaden og vedtok evakuering før helgen. Søndag inntok Taliban Kabul.

– Vi fikk evakuert norske utsendte i natt, og vi kommer til å fortsette å bruke de vinduene som er til å få folk evakuert. Men vi må være forberedt på at dette er en vanskelig situasjon, at det kan ta tid og at vi kan møte utfordringer underveis, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til TV 2.

Forsvaret opplyser til NTB at de ikke kan kommentere saken ytterligere, men henviser til Utenriksdepartementet. UD kan verken bekrefte eller avkrefte det Kristoffersen sier til VG.

– Jeg kan bekrefte at vi i natt evakuerte ansatte, men vi er midt i en evakueringssituasjon, så jeg ønsker ikke å gi noen ytterligere detaljer om det av hensyn til sikkerheten til dem det gjelder, sier Søreide til NTB.

– Situasjonen i Kabul er nå uoversiktlig og kaotisk, og det er lite bekreftet informasjon som kommer ut derfra, men vi jobber på spreng med å få evakuert dem vi skal ha ut, fortsetter hun.